Австралия и Нова Зеландия - круиз до другия край на света | InfoCruises.BG

Австралия и Нова Зеландия

Австралия

Австралия е шестата по големина страна в света, която заема територията на цял континент – Австралия. Името идва от латинската фраза Тerra australis incognita, което значи непозната южна земя.
Австралия има дива природа, която е много по-различна от тази в останалата част на света. Приблизително 90% от дивите животни се срещат само на този континент. Само едно на десет животни може да сме срещали някъде другаде. Този невероятно висок процент на уникални видове се дължи на уединеното географско положение на Австралия. В продължение на милиони години тук не е имало контакт с други култури.
Тя несъмнено притежава някои от най-красивите плажове на света, с фин и светъл пясък, съчетан с чисти и прозрачни океански води. Малките и спокойни заливчета са перфектни за плуване, а големите заливи са по-подходящи за сърф.
Перлата в короната е Големия Бариерен Риф. Той е най-големият коралов риф на планетата. Кораловият риф е една невероятна формация и е единствения жив организъм на нашата планета, който може да се види от космоса. Съставен е от около 350 вида корали.

австралия

Нова Зеландия

Нова Зеландия е една от най-отдалечените и изолирани страни в света.  Плажовете са километрични, природата е девствена, а заливите и фиордите са толкова много, че трудно могат да бъдат обходени дори с най-бързата моторна лодка.
Страната е богата на води. Из планините ще откриете множество бистри езера, повечето от които ледникови. Богата е също на бързотечащи и къси реки. Високите части на планините са покрити със сняг през цялата година.
Местните имат благ характер, а културата на местното население – маорите – е впечатляваща и е поставена на почит. Наскоро река Уангануи в Нова Зеландия получи същите юридически права като на човешко същество. Местното маорско племе се бори над 140 години за признаването на реката им за техен прародител. Тяхното искането им „техният роднина“ да получи правен статут на живо същество, беше прието със закон от парламента на Нова Зеландия.

нова зеландия

 

Kруизни пакети, които ще Ви отведат в Австралия и Нова Зеландия, можете да разгледате ТУК!

Top