Круизи с водач от България - InfoCruises.BG | Организирани круизи с полети от България

Куба

city havana beautiful

Слънчев, пъстър и шумен, Островът на Свободата винаги е бил магнит за туристите от цял свят. Макар че жителите му живеят бедно в „развития социализъм“ на команданте Кастро, купонът тук не свършва. Кубинците умеят да изпитват първична радост от най-дребните неща в живота и да заразят с нея гостите си.

Три са основните забележителности в Куба:

Женските тела, пурите и кораловите рифове. Смесицата от африканско езичество и култ към християнски светци създава светоусещане, в което радостта от живота е невинна и непорочна.

Съчетанието от карибски темперамент и испанска женственост е опасно за портфейла ви, но не и за здравето.

Музиката на Хавана

Хавана предлага бурни латино-танци (гъвкави танцьори-мулати са винаги на разположение) и разнообразие от коктейли и фрешове. „Тропикана“ е вариете с култова, но поизтъркана вече слава. Въпреки това срещу вход от 100 долара там може да се насладите на разгорещен шоу-спектакъл.

И наистина, той е построен като преградна стена срещу талазите на Атлантическия океан. В дни на буря вълните са толкова високи, че се прехвърлят, заливат шосето и движението спира. Ако случите да видите мощната водна стихия, споменът е незабравим. През деня Хавана може да ви се стори прекалено шумна, особено ако ви мъчи махмурлук.

Шопинг

Уличните търговци се надпреварват да предлагат фланелки с лика на Че Гевара, сламени шапки и чанти, кепета с петолъчки, разнообразни дребни сувенири. Това, което трябва непременно да си купите от Хавана, обаче е кутия пури, бутилка ром и бижута от уникалния черен корал. Хавански пури е най-добре да купите от магазина във фабриката Real Fabrica de Tobacco Partagas на улица Industria 524.

В зависимост от марката и големината, цената е различна, най-качествените Cohiba Lanceros са около 230 долара за 5 пури, късите Cohiba Robustos в кутия по 25 са около 300 долара. Най-евтин е ромът в Duty free магазините, а накити от черен корал ще намерите на пазара в Стара Хавана, който в петък е най-колоритен и богат.


Архитектура

През деня можете да се разходите из града, да се полюбувате на колониалните сгради, запазили духа на испанското владичество, да поседнете в бара на Хемингуей „Бодекита дел медио“ или в любимото ресторантче на Марлене Дитрих „Флоридита“ да отпивате бавно леденостудено дайкири. Големите хотели пък пазят спомена за годините, когато в Хавана се забавляваха американските босове на мафията и големите кино звезди.

Фотогалерия със снимки на персонажи от сладостно порочните предреволюционни дни украсява фоайетата на национализираните луксозни хотели: социдеологията не пречи на туризма.

 

Варадеро – рай за влюбените и за семействата с деца

 

На около 150 километра от Хавана е известният курорт Варадеро. Белият ситен пясък, ласкавото море още навремето са примамили американските милиардери, които превръщат това място в луксозен кът за отдих през уикенда. Милиардерът Дюпон купува през 20-те години на миналия век земята на полуострова по 4 цента за акър и след няколко години я продава по 10 долара.

За себе си построява къща, национализирана и реставрирана днес и превърната в ретро-ресторант. Варадеро е райско място за спокоен отдих – всичко тук е по системата all inclusive, твърде примамлива за туристите. Надяват ви гривна на ръката и тя е знакът, по който ви разпознават в ресторанта, бара, дискотеката, тенис-корта, плажа. Курортният комплекс е затворена система: в нея са гостите на хотелите и обслужващият персонал.

Прекрасни плажове и добри условия за тенис и голф през деня, барове с мохито и латино-дискотеки вечер включва програмата ви на Варадеро. Ако търсите по-силни усещания, мястото ви е другаде.

Препоръчаните от нас круизни пакети, които ще Ви отведат до Куба можете да разгледате ТУК!

 

 

Вижте видеоматериали от круизни пътувания до тази дестинация в You Tube страницата на Infocruises.BG: https://www.youtube.com/channel/UC5LBTIIoNhJPUKpfqVVwdXA?view_as=subscriber

Top