Политика на поверителност - InfoCruises.BG

Политика на поверителност

Политика за поверителност на ТРАВЕЛ ХОЛИДЕЙС ООД

Последна актуализация на 21.05.2018 г

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни

Наименование: Травел Холидейс ООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 102926492

Aдрес на управление: гр.Бургас ул.Войнишка 14
Телефон: 056/824814
E-mail: office@travel-holidays.net
Уебсайт: www.travel-holidays.net ; www.infocruises.bg

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
E-mail: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

Дефиниции:

За целите на настоящата политика за поверителност въвеждаме дефиниция на следните понятия:
„УЕБСАЙТ/ НАШИЯТ УЕБСАЙТ“ – Уебсайт, собственост на Травел Холидейс ООД;

  1. Обхват и съгласие:
    Молим да прочетете внимателно настоящата политика за поверителност. Тя разяснява въпроси свързани с това какви данни и лична информация събираме на нашите платформи – интернет страници и целите за които се използват. Преди да ни предоставите лични данни чрез нашия Уебсайт, Вие ще бъдете изрично помолени да приемете нашата Политика за поверителност. Като приемете нашата Политика за поверителност, Вие се съгласявате, че ние събираме и обработваме Ваши лични данни, за целите и по начините описани по-долу.

    Посещавайки и използвайки страницата на Травел Холидейс ООД, Вие декларирате, че сте прочели, разбрали съдържанието и се съгласявате с настоящата Политика за поверителност на Травел Холидейс ООД.
    Следва да знаете, че периодично можем да изменяме и актуализираме настоящата политика за поверителност. В горната част на тази страница е упомената датата на последната актуализация на документа, което е и актуалната му версия.

    Предоставянето на лични данни е доброволно. В случай че не желаете да ни предоставите личните Ви данни, същите няма да могат да се използват за определени услуги, които се предлагат в нашия уеб сайт. В резултат, няма да можете да използвате услугите предоставени от нас.

  2. Основания за обработване на лични данни:
    Във връзка със законосъобразността на обработването на лични данни, според Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016, от което произтичат и основанията, на които Травел Холидейс ООД обработва лични данни са:

    • обработването е необходимо за спазването на законово задължение;
    • обработването е необходимо за изпъленението на договор;
    • на основанието на предоставено съгласие от субекта на данни;
    • обработването е необходимо за целите на легитимни интересни на Травел Холидейс ООД;
  3. Информация която събираме:
    Травел Холидейс ООД се задължава данните, които получава и/или събира от Вас, да се обработват в съответствие с действащото законодателство и принципите въведени с Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016 и за целите, посочени в настоящата политика.

    Ще обработваме следните категории лични данни:

    • име;
    • имейл адрес;
    • пол;
    • телефонен номер;
    • гео-локация;
    • дата на раждане;
    • информация от запитвания;
    • друга лична информация при участие в игри и/или конкурси;

Освен това, автоматично приемаме и записваме информация от браузъра за:

    • IP адрес;
    • софтуерни и хардуерни характеристики;
    • страници на уебсайта, които достъпвате;
    • друга системна информация;

Ако имате профил в Травел Холидейс ООД, ще обработваме Вашите лични данни, предоставени във връзка с профила, като например:

    • номер на профил;
    • история на пазаруването;

Данните, които събираме от Вас, могат да бъдат обработвани от персонал, който работи за Травел Холидейс ООД. Такъв персонал може да е зает, освен с други неща, също с поддържането на този уебсайт, изпълнението на Вашата поръчка, обработването на детайлите по Вашето плащане или предоставянето на услуги по поддръжка.

  1. Начин на събиране на информация:
    • използвайки нашата интернет страница – посредством бисквитки;
    • когато се регистрирате, създавайки профил;
    • когато правите запитване;
    • когато правите резервация (онлайн или офлайн);
    • когато се регистрирате, за да получавате електронни бюлетини от нас;
    • когато участвате в анкета и/или проучване;
    • когато участвате в игри, промоции и/или инициативи;
    • когато представяте потребителско съдържание (ревюта);
    • от трети страни – хора упълномощени да правят резервация за Вас;
    • от трети страни – чрез профила на Травел Холидейс ООД в социални медийни платформи като Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube, или Instagram и/или използвате същите за да се регистрирате на нашата интернет страница.
  2. В настоящата политика, целите и начините на обработване на личните Ви данни са:
    • за да предоставим нашите услуги;
    • за свързване с нашите потребители;
    • за да отговорим на вашите запитвания;
    • за да персонализираме съдържанието;
    • за да подобрим нашите услуги;
    • за да подобрим ефективността на нашата интернет страница;
    • за маркетингови цели
    • за проучвания и анализи;
    • други начини, разрешени или незабранени от законодателството.

Вие изрично се съгласявате със събирането, използването, обработването и предоставянето на Вашата информация и данни, както е предвидено в настоящата Политика за поверителност, както и с предоставянето им за съхранение на сървъри, които са наети или са собственост от/на Травел Холидейс ООД.
Съхраняваме данните Ви, за срок не по-дълъг от предвидения по закон.

  1. Информация за трети страни – партньори на уебсайта
    Травел Холидейс ООД няма да предоставя лични данни на трети страни, освен в изброените тук случаи.
    Нашите сайтове може да съдържат връзки към или от уебсайтове на трети страни, например трети страни, категоризирани като дистрибутори, рекламодатели, доставчици на услуги.
    Нашите сайтове може да съдържат връзки или да препращат към уебсайтове или други платформи на социални мрежи, като например Facebook, Google, Twitter, Instagram и др. В случай че последвате връзка към някой от тези уебсайтове, следва да имате предвид, че тези уебсайтове имат свои собствени политики на поверителност и че Травел Холидейс ООД не поема каквато и да било отговорност за политиките за поверителност, прилагани от тези трети страни.
    С оглед правилното функциониране на нашия уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на нашаите платформи, включително тази уеб страницата без това да Ви идентифицира като физическо лице:

    Google Analytics – https://privacy.google.com/businesses/compliance/Използваме Google Analytics за събиране на статистическа информация за потребителите на нашата интернет страница. Като пример интернет страницата от която идвате на нашата такава, държавата, в която се намирате, Вашият език, онлайн поведение, браузъра, който използвате и други.
    Можете да откажете използването на вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on, която може да изтеглите и инсталирате на вашия уеб браузър или от тук

    Mailchimp – (https://mailchimp.com/legal/privacy/ ). Споделяме вашата информация, предоставена с Вашето съгласие до трети страни, които изпращат от наше име и за наша сметка промоционални имейли. За да спрете да получавате промоционалните ни имейли, може да се отпишете от бюлетина във всяко промоционално съобщение, което получавате от нас.

    Както и различни Wordspress plugins (за нуждите на http://blog.travel-holidays.net/)

    Google Webmaster tools – https://www.google.com/webmasters/;

    Hotjar heatmap – https://www.hotjar.com/privacy/gdpr-compliance;

    Facebook – https://www.facebook.com/business/gdpr;

    Twitter, Google plus, Instagram, Ремаркетинг, Google Adwords Conversion, Facebook Custom Audience.

    В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

  2. Политика за използване на cookies/бисквитки
    – Какво представляват Бисквитките? – Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да използва, като ги запишe на вашето устройство. Целта на бисквитките е да „запомнят“ вашето устройство и да може то да бъде разпознато при последващо влизане в уебсайта като по този начин уебсайтът ще бъде адаптиран спрямо предпочитанията на потребителя. Бисквитки се наричат всички файлове, които събират и запаметяват такава информация.

    За повече информация посетете: http://www.allaboutcookies.org/cookies/what-information-in-cookie.html

    За какво се използват бисквитките?

    • Бисквитките се използват с различни цели. Травел Холидейс ООД разчита на тях, за да подбере по-добре съдържанието на сайта, според вашите интереси, да следи каква е посещаемостта на уебсайта, да функционира по- ефикасно и др.
    • По-голяма част от бисквитките се използват единствено с цел да се разбере как Потребителите достигат до уебсайта или какво е тяхното ориентировъчно местоположение. Все пак съществуват и бисквитки, които съхраняват лична информация, като например запомняне на имена и пароли.

Използваните на този уебсайт бисквитки са посочени по-долу:

    • Необходими – нужни за използване на сайта. Без тези бисквитки, някои услуги и/или функционалности няма да могат да бъдат ползвани.
    • Оперативни – нужни за събиране на информация, за начини по който посетителите използват даден уебсайт. Цялата информация, събирани от тези бисквитки е обобщена и поради това анонимна. Използва се за подобряване на сайта.
    • Функционални – нужни за възможността за проследяване на изборите които потребителя извършва на сайта. По този начин Ви се предлагат по-точно, адекватно и персонализирано изживяване на сайта. Събраната от тези бисквитки информация може да бъде приведена в анонимна форма и Вашата дейност на други уебсайтове не може да бъде проследена.
    • Таргетиращи – нужни за показване на по-подходящи за Вас и Вашите интереси реклами и за ограничаване на случаите, в които виждате дадена реклама, както и за измерване ефективността на рекламни кампании.

В случай, че сте регистриран потребител, събраната чрез тези бисквитки информация може да се съчетава с личните Ви данни.

Ако желаете да разберете повече за отказването от поведенческа реклама, посетете www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Бисквитките могат да се деактивират чрез:

В случай че имате въпроси относно използването на Бисквитки, можете да ги отправите на следния имейл адрес office@travel-holidays.net. Можете да се откажете и чрез изявление в този смисъл, изпратено на имейл контактите, публикувани по-горе в тази страница.

  1. Във връзка с Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016, вашите права се изразяват в:
    Право на информираност:
    По всяко време можете да получите информация за данни, идентифициращи Травел Холидейс ООД във връзките с предоставените от Вас лични данни, както и за:

    • служител на компанията – отговорник за защитата на лични данни;
    • намерението на Травел Холидейс ООД да предаде данните Ви на трети страни;
    • срока на съхранение на данните Ви;
    • съществуването на автоматизирано вземане на решения;
    • информация относно правата, които имате, включително правото на жалба до Надзорния орган – Комисия за защита на личните днни.

Право на достъп до собствени лични данни:
По всяко време имате право да поискате информация относно това дали се съхраняват Ваши лични данни. Можете да се свържете с Травел Холидейс ООД на контаките, предоставени в настоящата политика.

Право на преносимост:
Травел Холидейс ООД обработва Вашите лични данни, въз основа на Вашето съгласие, имате право да получите копие от Вашите данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Имате правото да поискате прехвърляне на данните Ви на друг администратор на лични данни, когато това е възможно. Всичките тези права са ограничени само до личните данни, които сте ни предоставили.

Право на коригиране:
Имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни, ако те са неточни, както и допълване на лични данни Ви.

Право на изтриване:
Имате право да поискате изтриване на всички Ваши лични данни, съхранявани от Травел Холидейс ООД по всяко време, освен в следните ситуации:
*в момента сте в процес на комуникация с отдел Обслужване на клиенти
*имате извършена покупка
*ако сте направили покупка, ще запазим Вашите лични данни във връзка с определени изискващи го закони.
Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:
При възражение от Ваша страна Травел Холидейс ООД е длъжно да прекрати обработването, освен ако не докаже, че съществуват законови основания за обработването, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субект на данни, или за установяването, упражняването или защита на правни последици.
Право да възразите срещу директния маркетинг:
Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг. При възражение във връзка с предходното изречение, обработването на Вашите лични данни ще бъде прекратено.

Можете да упражните правото си да се откажете от директния маркетинг по следните начини:
* като следвате указанията във всяко съобщение, изпратено с маркетингова цел;
* като редактирате настройките във Вашия профил;

Как можете да приложите Вашите права?
Ние се отнасяме много сериозно към защитата на личните данни. Винаги можете да се свържете с нас на office@travel-holidays.net
Задължения на Травел Холидейс ООД и предприети мерки относно съхранението на личните Ви данни:

    • обработването на данни се основава на всички принципи, определящи облика на Общ регламент за защита на лични данни (ЕС) 679/2016;
    • Травел Холидейс ООД води Регистър на дейностите по обработване на лични данни;
    • Травел Холидейс ООД съдейства за упражняване правата на субектите на данни по посочените в тази политика начини;
    • Травел Холидейс ООД управялва риска по защита на личните данни в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016.

Право на подаване на жалба към надзорен орган:
Ако смятате, че обработваме Вашите лични данни по неправилен начин, можете да се свържете с нас. Също така имате право да подадете жалба към КЗЛД в контактите по-горе.

  1. Предаване на лични данни към трети държави:
    В случай че предаваме Ваши данни на трети държави, то това се извършва само според условията на Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016. За държави, за които Европейската комисия е решила, че предоставят адекватно ниво на защита на данните, предаването може да се извърши без да е необходимо допълнително разрешение.
    В случай на липса на решение относно адекватно ниво на защита за предаване на данни в трета държава, ще предаваме данни, след като сте били информирани за свързаните с предаването възможни рискове, поради липса на решение относно адекватното ниво на защита и на подходящи гаранции за съответната трета дръжава и изрично сте дали съгласие за това, или когато това се изисква вследствие изпълнението на условия по договор между субекта на данни и Травел Холидейс ООД, или предадването е необходимо за сключването или изпъленението на договор, сключен в интерес на субекта на данните между Травел Холидейс ООД и друго физическо или юридическо лице.

 

Top