Costa Luminosa | Infocruises.BG | Круизен кораб Costa Luminosa

Costa Luminosa

 

Costa Luminosa

Модерният дизайн, висококачествените материали, новите атракции за пътниците и невероятните архитектурни решения превръщат Costa Luminosa в кораб, изпълнен със светлина, едновременно изискан и иновативен, диамант във флотилията на круизна компания Costa. Построен е през 2009 година, с общо тегло 92 700 тона, дължина 294 метра и екипаж от 1050 души. Може да настани между 2 260 и 2 712 гости. Общият брой на дековете е 12, от които 6 са определни за пътници. Luminosa е с най-голям процент кабини с балкон, сред останалите кораби във флотилията на Costa.

Настаняване

Costa Luminosa разполага с 1 130 каюти, от които 52 са с директен достъп до СПА-центровете, 662 са със собствен балкон, и 106 са апартаменти отново с балкон, 22 са специално предназначени за гости с увреждания и/или специални нужди.
Гостите могат да изберат също каюта с морски изглед, мини-апартамент, вътрешна кабина, кабина с панорамен прозорец и гранд-суит.

Ресторанти и барове

На борда на Luminosa, гостите могат избират между 11 бара и 4 ресторанта , най-големият от които (Taurus) заема цели два етажа и предлага невероятни гледки към морето. Въпреки голямото пространство обаче, ресторантът е разделен на отделни зони, всяка с различна атмосфера, създаващи чувство на уют и уединеност.

Отдих и спорт

Luminosa предлага на своите гости няколко СПА-центъра, най-луксозният от които е разположен на два дека, (3500 кв. метра), със собствена фитнес зала, бани, басейн за таласотерапия, сауна , турска баня, солариум с UVA лъчи.
Корабът предлага и 4 джакузита, 3 басейна, най-големият от които е с прибиращ се стъклен покрив, мултифункционално спортно игрище, външна пътека за бягане, и външан пътека за пързаляна с ролкови кънки, салон за красота, японска чайна, lounge за медитация.

 

Вижте информация и за други кораби на Costa ТУК.

Top