Кораб Costa Pacifica | Круизни Кораби | InfoCruises.BG

Costa Pacifica

COSTA PACIFICA

Costa Pacifica е построен през 2009 година, като част от програмата по разширяване на Costa, обвързана с инвестиция от 2,4 милиарда евро – най-голямата такава програма до момента.
Корабът е официално кръстен на двойна церемония (заедно с кораб Costa Luminosa) в Генуа, Италия на 05 юни 2009 година, която поставя нов рекорд на Гинес по най-много кораби, осветени в един ден, от една и съща компания.
Pacifica е с общо тегло 114 500 тона, дължина 291 метра, разполага с общо 17 дека, 14 от които предназначени за гости и 1 100 души екипаж.
Проектиран е от Joe Farcus, дългогодишен дизайнер на Carnival, и както всички негови кораби и Pasicficа има своята тема – музиката. Тя е пренесена не само в архитектурния стил на кораба (декориран с различни музикални инструменти, всеки дек носи името на различен музикален стил), но и в самите развлекателни дейности – на борда на Pacifica се намира първото звукозаписно музикално студио по вода, за приятната музикална атмосфера се грижи специално подбран маестро, а гостите могат да се научат да свирят на пиано, китара или барабани.

Настаняване

Корабът може да настани на борда си 3 780 гости в общо 1 504 каюти – 521 са със собствен балкон, 91 с бърз улеснен достъп до СПА-център, 58 са апартаменти със собствен балкон, 12 -СПА – апартаменти, както и стандартните вътрешни и външни кабини.

Барове и ресторанти

Корабът разполага с 5 ресторанта и 13 бара. Подходящи са за семейства и големи компании, почиващи заедно. Сред тях иам пицария, грил, шоколадов бар, пиано и спортен бар.

Уелнес и спорт

За пълноценната почивка на гостите се грижат луксозен СПА-център, разпростиращ се на 2 етажа, с фитнес център, басейн за тесалотерапия, сауна, турска баня, солариум с UVA-лъчи,. На борда на кораба има 5 джакузита, 4 басейна, 2 от които имат прибиращ се стъклен покрив, което прави кораба подходящ за пътувания през зимата. Също така има мултифункционално спортно игрище и външна пътека за бягане.

Развлечения

Pacifica предлага разнообразни развлечения за малки и големи – на борда има библиотека, театрална зала на три етажа, нощен клуб, казино, шопинг център, Grand Prix симулатор, водна пързалка, детски басейн, клуб за виртуална реалност, параклис, звукозаписно студио, Playstation World, клубове по интереси за по-малките и подрастващите.

 

Вижте информация и за други кораби на Costa ТУК.

Top