Costa Smeralda | Infocruises.BG | Круизен кораб Costa Smeralda

Costa Smeralda

 

Costa Smeralda

Costa Smeralda е кораб, който е символ на италиански стил,красота и средиземноморско гостоприемство.За първи път ще бъде пуснат в експлоатация октомври 2019 година с капацитет 6600 гости на борда. Стилът и името са вдъхновени от площадите „Bel Paese “ в Италия. На борда на Коста Смералда всяка палуба ще бъде вдъхновена от италиански град, от Палермо до Рим, от Милано до Венеция … Елегантността и комфортът ще бъдат съчетани с иновативни технологии и авангардни услуги, които ще направят вашето пътуване уникално.Разхождайки се по кърмата ще се почувствате все едно се намирате на Piazza di Spagna с многобройните магазини, барове и ресторанти и се докосвате до магията на тези места ,сякаш сте в Trastevere, но с полъх на морски бриз. Незабравимо преживяване, което да споделите с любимите си хора.

Новият кораб на Коста ще предлага много повече изненади и вълнуващи атракции в изобилие, които ще го направят по- различен от другите кораби на флота, като се започне от собствения му музей на борда: Коде – Коста Дизайн Музей ,който ще бъде подготвен от Матео Верулони. Музеят на площ от 400 квадратни метра ще бъде посветен на изяществото на италианския дизайн и ще включва много от имената, които са допринесли за строителството на кораба и неговия успех.

Сърцето на новия кораб ще бъде Colosseo, район в средата на кораба с три нива, където ще се представят най-добрите шоу програми . Ярките екрани по стените и купола ще разказват във всяко пристанище по една нова история от ранни зори до залез слънце. Площадът ще изобилства от тематични барове, където гостите могат да се насладят на чаша вино Ferrari или Campari, възхищавайки се на морето през огромни стъклени стени.

Piazza di Spagna, от друга страна, ще бъде разположена на три палуби и това ще е идеалното място за забавления за всички възрасти, с открита тераса на горната палуба, която ще бъде със стъклен под и ще създава впечатление, че летите над морето. На носа на кораба ще има друга площадка Trastevere , където гостите могат да релаксират, да се забавляват и да се наслаждават на питие в барове като Il Bacaro във Венеция и Gelateria Amarillo (салон за сладолед), магазини и музикални спектакли . Друг забележителна панорама ще се открива от Passeggiata Volare, която ще е разположена на най-високата точка на кораба, на 65 метра височина.

На борда ще има многобройни атракции , включително 11 ресторанта, СПА центрове, 4 басейна, фитнес зала , аква парк и много други. На кораба Costa Smeralda ще бъдат разположени общо 2 612 кабини за гости, състоящи се от 28 апартамента, 106 външни каюти с тераса, 1 522 стаи с балкон, 168 външни стаи и 788 вътрешни стаи.75 % от каютите ще бъдат обзаведени с балкон.

„Коста Смералда“ ще бъде най-големият кораб, използващ втечнен природен газ – най-малко замърсяващият в света природен продукт.

 

Вижте информация и за други кораби на Costa ТУК.

Top