Costa Venezia | Infocruises.BG | Круизен кораб Costa Venezia

Costa Venezia

Costa Venezia

Costa Venezia

Наречен и с тематиката на италианския град Венеция, Costa Venezia е първият кораб на Costa Cruises, предназначен за китайския пазар.
Пътническият кораб ще събира 5,260 пасажера, понастоящем се изгражда в корабостроителницата Fincantieri в Монфалконе, Италия, и ще влезе в експлоатация на 8 март 2019г. Той ще отплава от Триест на 52-часово пътуване на изток, което ще последва по стъпките на изследователя Марко Поло и ще завърши в Япония.
Първото пътуване може да бъде резервирано цялостно или като три отделни части: Триест до Дубай, Дубай до Сингапур или Сингапур до Йокохама. След това корабът ще бъде базиран в Шанхай.

Обществените площи, вдъхновени от Венеция, изпълнени със статуи и фонтани, включват позлатения атриум Piazza San Marco, кръстен на площад Сан Марко. Забавленията включват маскарадна топка, която ще пресъздаде атмосферата на известния Карневъл. Пътниците могат да се присъединят към „златното парти“, вдъхновено от цвета, символизиращ богатството в Китай, с възможност да печелят изненади и подаръци на всеки 10 минути.

Costa Venezia разполага с общо 15 ресторанта и 6 основни бара, а кухнята предлага класически италиански ястия, бързо хранене и традиционна китайска и азиатска кухня. 2 116-те каюти са в четири основни категории – вътрешни, с гледка към морето, балкон и апартамент. Търговският район представя добре известни търговски марки.
През 2006 г. Costa Cruises стана първата международна компания за круизи, която влиза на китайския пазар и предоставя на пътниците преживяване на „Италия в морето“. Вторият сестрински кораб, предназначен за китайския пазар, ще бъде доставен от Fincantieri през 2020 г.

Освен двата кораба Fincantieri , Costa Cruises разполага с два други кораба по поръчка в корабостроителницата Майер в Турку, Финландия. С повече от 6000 пътници този нов клас кораби ще бъде най-големият в флота. Първият, Costa Smeralda, ще влезе в употреба през октомври 2019 г.

Вижте информация и за други кораби на Costa ТУК.

Top