Индийския океан - топло, синьо плаване с круиз | InfoCruises.BG

Индийски океан

индийски океан

Индийският океан

Разположен между Африка, Азия и Австралия, Индийският океан е третия по-големина в света, но това, с което ще ви плени завинаги са кристално чистите, тюркоазени, топли води. А в него като бижута блестят Сейшели, Малдиви, Мавриций  и други неземни красоти.

Сезонът за плаване в този регион (като всички екзотики) е през месеците от ноември до март.

Почти всички круизни компании плават в този регион. Като започнем от най-достъпните Costa, MSC,  Royal Caribbean, Holland America и стигнем до най-луксозните като Princess, NCL, Seabourn, Oceania, Cunard и др., всички те нямам как да пропуснат Нейно Величество Европа.

Сейшели

Сейшелите са архипелаг от 115 острова, разположени в Индисйкия океан в близост до бреговете на Африка. Основният остров е Мае. На него се намира и най-малката столица в света – Виктория. Мае крие в себе си разкошни гори, изобилие от цветя, тропически растения, екзотични животни и птици, морски брегове, непристъпни гранитни скали, атрактивен подводен свят и гостоприемно местно население. С други думи – Мае е олицетворение на тропическия рай.
Интересен факт е, че на Мае има над 75 плажа, пръснати по цялата брегова ивица на острова. Най-хубавото от всичко е, че на някои от тях дори може да бъдете сами.

Мавриций

Съчетал някак прекрасно в себе си африканска, креолска и индийска култура от една страна и красиви плажове с чудна растителност и девствена природа от друга, спокойно можем да наречем този остров райско кътче. Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 km източно от Мадагаскар. Интересен факт e, че вече птицата Додо е можело да бъде открита само на този остров преди завинаги да изчезне от лицето на Земята.

Малдиви

Наричани „Цветето на Индия“ и категоризирани като „едно от чудесата на света“, Малдиви е място, където да избягате, за да се отдадете на романтика и необятна красота.
Малдивите са островна държава в Индийкия океан, състояща се от 26 атола, обединяващи над хиляда коралови острова. Тук са сред най-хубавите места за дайвинг. Освен уникалните плажове и природа, морският свят е обект на изследване и очарова всеки посетител.

Шри Ланка

Шри Ланка е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки и вкусна храна. Тя е тропически еликсир за радост, цветни мечти, плодови аромати и девствена природа.
Според местна легенда, от Цейлон (старото име на Шри Ланка) до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани.
Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е също високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки – всичко това е Шри Ланка. Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред стрелкащи се тропичеси риби и красиви корали.

Индия

Огромна, контрастна, цветна, пикантна, пленяваща, интригуваща – това е Индия. Преди да пристигнете, отворете съзнанията си и сърцата си. За да остави наистина отпечатък у вас, позволете си да видите цялото разнообразие, което тя предлага.
Територията около река Инд е била населена с ранни цивилизации още от древни времена. Това спомага тук да се развиват философията, математиката, литературата, астрономията, медицината, изкуството и религията, превръщайки Индия в страна с изключително богата история и култура.

Реюнион

Реюнион е остров в Индийския океан и отвъдморски департамент на Франция. Ако се вгледате в природата на острова, ще разберете че тя разказва историята за раждането на нашата планета. Тук можете да откриете вулканите Питон де Фурнес и Питон де Неж. Ерозията на планинския масив около най-високия връх Питон де Неж е образувала невероятни скални формации, приличащи на стръмни амфитеатри. Това са трите циркуса – Мафат, Силаос и Салази, които предлагат неземни гледки. Впечатляващия Салази е разположен в сърцето на креолската култура, откъдето можете да се любувате на един от най-красивите водопади на острова – Voile de la Mariée. Друга перла, сгушена в циркуса, е селището Хел Бур, което фигурира в списъка на най-красивите френски селища.
Накратко – прекрасна природа за любителите на тарзански приключения.

Мадагаскар

Мадагаскар е четвъртият по големина остров на планетата и притежава изключително красива природа. Тази откъсната от Африка земя е предложила на своя растителен и животински свят възможност да се развиват отделно от видовете на континента. В резултат на това днес Мадагаскар е дом на множество създания, които могат да се видят само тук и никъде другаде. Едно от най-вълнуващите ендемични създания на Мадагаскар са лемурите. Растителният свят на Мадагаскар е също толкова уникален като фауната. От осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова
Мадагаскар е атрактивно място и за морски туризъм със своите прекрасни тропически плажове и топъл климат. В северната част на острова можете да откриете златни плажове и красиви коралови рифове.

Южна Африка

Нима можем да опишем Африка? Ще започнем оттам че, точно тук, на Иглен нос (най-южната част на континента), се срещат два океана – Индийският и Атлантическият.
Природата на страната се смята за една от най-разнообразните и красиви в Африка. Тук ще откриете високи планини, обширни плата, сухи и безплодни пустини, кипящи от живот савани, тропически дъждовни гори, както и красива брегова линия. Следващото удивително нещо е животинският свят на ЮАР. Той е толкова разнообразен, че на практика съчетава голяма част от видовете, които се срещат на континента на едно място. Това прави страната уникално място за сафари туризъм. Тук можете да видите лъвове, леопарди, гепарди, слонове, зебри, жирафи,антилопи, сурикати, крокодили, носорози, хипопотами, както и огромно разнообразие от птици, земноводни, влечуги и какво ли още не! Изключителното природно богатство на република Южна Африка се съхранява на територията на 21 национални парка.

Мозамбик

Това, което привлича туристите в страната, са прекрасните плажни ивици, местна кухня, островитянска атмосфера, магически подводен свят и галещо тропическо.Мозамбик е едно от най-добрите места, които да посетите в Африка, ако търсите райски плажове. Пясъкът и морската вода тук са нещо, което не се вижда навсякъде.Също така Мозамбик е мястото, където ще откриете някои от най-вълнуващите и интересни национални паркове в Африка.

 

Kруизни пакети, които ще Ви отведат в Индийския океан, можете да разгледате ТУК!

Top