MSC Seaside | Infocruises.BG | Промоционални круизни пакети

MSC Seaside

MSC Seaside

MSC Seaside  е първият круизен кораб от морски тип, построен от италианския корабостроител, Fincantieri, за MSC Cruises. Церемонията за изсичане на стомана за кораба се проведе в корабостроителницата Monfalcone на Fincantieri в Италия през юни 2015 г.

Новият круиз е най-големият кораб, построен някога от Fincantieri и първият построен по поръчка на MSC Cruises. Той е доставен през ноември 2017 г. и отплава на първото си пътуване до Маями за церемонията по кръщаване на MSC Cruises в САЩ през декември 2017 г. Сега плава целогодишно от Маями до Карибите.

Крузният кораб е част от инвестиционен план от 5,8 милиарда долара на MSC Cruises, който има за цел да удвои капацитета си до 2022 година. Като част от плана за разширяване на компанията, компанията поръча две същите ултрамодерни съвременни технологии кораби през 2014 г., с възможност за един допълнителен кораб.

Fincantieri ще достави втория кораб през май 2018 г., а третият кораб ще бъде доставен през 2021 г.

MSC Seaside е с дължина 323 м, ширина от 41 м и бруто тонаж от 154 000 т. В него могат да се настанят до 5 179 гости. Корабът има смел дизайн и разполага с 360º крайбрежна алея. Големият и просторен кораб осигурява комфортен престой за пътниците.

Обществените помещения на кораба се състоят от двуетажно стъклостенен атриум и панорамни външни асансьори.

Настаняване на борда на MSC Seaside

Корабът разполага с отворени, модулни, свързани каюти, конвертируеми каюти и кабинки за семейства и групи и луксозни суити със собствена джакузи и висящи градини.

MSC Seaside разполага с 2 070 кабини за гости и 759 каюти за екипажи. Около 72% от каютите имат балкон, а 76% са разположени навън. На гостите се обслужват 1413 членове на екипажа.

Развлекателни и игрални площи

MSC Seaside разполага с един от най-големите и интерактивни многоетажни аквапаркове в морето. Две палуби на кораба предлагат дейности за деца и семейства, включително пътеки за приключения и пързалки. MSC Seaside е първият круизен кораб, който разполага с технология за сладолед, която съчетава уникална водна пързалка и интерактивна видео игра. Двуетажният плъзгач с 367 фута разполага с елегантно проектиран сал с вграден контролер за игри.

Корабът разполага с отворени, модулни, свързани каюти, конвертируеми каюти и кабинки.
На двубоя високоскоростни акватуби, гостите могат да се състезават един срещу друг чрез 525 фута обръщания и завои , на пързалки, които частично се простират отстрани на кораба, давайки на водачите гледка към морето.

AquaPlay и AquaSpray са две зони за игра в AquaPark, предназначени за млади пътници на борда. В районите има активна и цветна зона за игра с водни площадки, с кофи за разтоварване, спрей-оръдия, дъждовни струи, дъно и мини-слайд.

Приключенската пътека е друга активити зона, където гостите могат да вървят по въже между извисяващи се кули, на вървят по въжени мостове, да се катерят и пързалят. Тя е директно свързана с аквапарка.

Други развлекателни зони на кораба включват нов театър, комедиен клуб и боулинг алея. Корабът разполага с подобрен яхт клуб MSC, който включва частен солариум, салон и басейн.

Хранене на борда на MSC Seaside

MSC Seaside разполага с девет зони за хранене, пет от които са селектирани ресторанти и четири тематични ресторанта, включително къща за пържоли, риба, teppanyanki и fusion ресторант. Корабът има и 20 отделни бара.

Екологични характеристики на MSC Seaside

Корабът разполага с редица екологични характеристики, включително системи за пречистване на водата (AWT), които премахват замърсителите и опасните вещества от отпадъчните води, пречиствателни станции за високоефективно управление на твърдите отпадъци, скрубери за намаляване на емисиите и антифузионни бои.

Корпусните линии, витлото и руля са оптимизирани, за да намалят разхода и разхода на гориво. Светодиодните светлини се използват за намаляване на потреблението на енергия и са инсталирани усъвършенствани инсталации за рециклиране на топлоенергия, която след това се използва за пране, захранване на басейните и отопление.

Двигател и задвижване

GE Marine осигури електрическото задвижване за MSC Seaside и нейните сестрински кораби. Той доставя задвижващ контрол с трансформатори, компоненти на ядрото с променлива честота (VFD), двигатели с ниска скорост и разпределителни трансформатори.

 

Вижте информация и за други кораби на MSC ТУК.

Top